De curând am aflat de pe pagina de Fb a unei prietene despre o acțiune care are loc din 2007 în câteva orașe din țară( mai nou s-a extins și în afară) și care urmărește a aduce câte o rază de soare în viața copiilor mai nefericiți din jurul nostru. Totul a pornit de la intenția unei familii de a-și educa băiețelul în spiritul compasiunii față de copiii sărmani din bloc și a plăcerii de a împărți cu aceștia jucăriile și hăinuțele lui. Ulterior, băiețelul le-a povestit colegilor despre acțiunea lui umanitară, colegii au povestit pe acasă și astfel, din om în om, li s-a dus vestea și tot mai mulți oameni au vrut să participe la această acțiune.

Admirabil este faptul că toți cei care organizează acțiunea aceasta sunt voluntari, oameni cu suflete frumoase care-și rup din timpul lor liber și chiar din resursele financiare pentru a strânge și pune pe categorii cutiile cu cadouri, pentru a le  transporta către destinatari, pentru a căuta alți voluntari…multă bătaie de cap, multă oboseală pentru că noi, majoritatea dintre noi, am uitat să acordăm atenție și semenilor noștri, ne-am băgat în cap că noi suntem niște amărâți, niște sărăntoci, niște vai de capul nostru și că nu am avea de unde să mai dăruim și altora. Asta este, dacă noi nu suntem în stare să fim buni și darnici cu alții mai bătuți de soartă, slavă cerului că se mai găsește câte unul care pornește astfel de inițiative, să ne pună în mișcare.

Am dus și eu un cadou azi. Erau foarte multe cutii deja adunate, mulți oameni abia veniți, la recepția locației, ca să ceară un sticker pe care să precizeze sexul și vârsta copilului pentru care era cutia fiecăruia…M-a pus tare pe gânduri despre mine, despre noi, despre cât de insensibili am ajuns. Asta este bine, înseamnă că mi-a mai rămas un ciob de suflet.

Pentru anul acesta, acțiunea se încheie mâine, 15 Decembrie, dar, cu puțin ajutor din partea fiecăruia, va continua și în anii următori. Sau, poate prindem gustul dărniciei și continuăm pe cont propriu, fără îndrumători. Sper!

Dacă v-am trezit interesul, găsiți mai multe informații pe site-ul lor sau pe pagina lor de Facebook:

http://www.shoebox.ro

Reclame